Nog meer afval scheiden met Bonton Mini

Bonton zet volgende stappen in productontwikkeling- en innovatie

Deze zomer worden de eerste Bonton Mini’s geproduceerd: handige afvalbakjes in een praktisch formaat. Net als de andere Bonton afvalmodules wordt ook de Bonton Mini gemaakt van 100% gerecycled plastic. Met de uitbreiding van de productlijn zet Bonton concrete stappen op het gebied van circulaire productontwikkeling en het reduceren van restafval.

Afval scheiden aan de bron is een goede gewoonte in ons dagelijks leven. Met de Bonton Original en Bonton Circubin wordt dit nog gemakkelijker gemaakt. Zowel thuis als op locaties zoals scholen, ziekenhuizen en kantoren, scheiden we meer en meer ons afval, zoals papier, plastic en GFT-afval. Na de introductie van deze slimme en populaire afvalmodules wordt de productlijn nu uitgebreid met een nieuwe variant: de Bonton Mini. Manon Kroes, projectmanager bij Bonton: “We willen onze klanten helpen om nog beter schone afvalstromen aan te leveren, ook als het maar een kleine hoeveelheid is.”

Productontwikkeling

De Bonton Mini is een afvalmodule van praktisch formaat: er kan 5 liter afval in. Daarmee is hij zeer geschikt voor gebruik op het aanrecht of in een kastje. Ook kan je hem als extra module koppelen aan de Bonton Original. “Vanuit onze klanten hoorden we steeds vaker de wens voor een aparte oplossing voor bijvoorbeeld GFT-afval”, vertelt Manon. “Denk aan kantines, woongroepen en scholen die een kleine hoeveelheid GFT-afval hebben in vergelijking met de hoeveelheid restafval of PMD. Toch wil je die bananenschil en dat beetje koffiedik niet bij het restafval gooien. We hebben ons gericht op onze productontwikkeling en hoe we het merk Bonton verder kunnen uitbreiden. De Bonton Mini is de perfecte aanvulling en oplossing voor situaties waar onze klanten mee te maken hebben.” Restafval wordt vaak vervuild door GFT-afval. Door dit afval nog meer te scheiden, wordt de afvalstroom schoner en de hoeveelheid restafval gereduceerd.

Circulair en verantwoord

Hoewel Bonton stappen zet op het gebied van innovatie, is het projectteam zich ook bewust van de ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Manon benoemt het grote verschil ten opzichte van andere bestaande producten: “De afvalbakjes die reeds op de markt zijn, zijn gemaakt van nieuw plastic. Wij onderscheiden ons door producten op de markt te brengen die zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. We willen ketens sluiten en leveren gerecycled afval terug aan de markt, in de vorm van een nieuw product.”

Niet alleen het product zelf is duurzaam, ook het in elkaar zetten van de Bonton Mini wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier gedaan. Net als bij de Bonton Original en Circubin, wordt samengewerkt met een sociaal werkbedrijf. “We verstevigen niet alleen de samenwerking met onze partners, maar kunnen daarnaast mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk bieden”, vertelt Manon.

Praktisch en voor iedereen

Naast het scheiden van GFT-afval, kan de Bonton Mini ook worden gebruikt voor het inzamelen van andere afvalstromen, zoals lege batterijen. “We willen zowel bedrijven als particulieren stimuleren om nog meer afval te scheiden. In samenwerking met Vepa Bins, de marktleider in de verkoop van afvalbakken, wordt de Bonton Mini via dealers verkocht.”

Bonton Mini

Hoewel de eerste batch Bonton Mini’s nog even op zich laat wachten, zijn er al orders geplaatst door enthousiaste klanten. Basisschool De Wegwijzer in Alkmaar is er daar een van: “Het is fijn als we nog beter ons afval kunnen scheiden, maar in de klas is vaak beperkt ruimte. Daarom vinden we dit compacte afvalbakje een hele mooie oplossing. Nu kunnen we gemakkelijker kleine hoeveelheden afval verzamelen. We kijken er naar uit om deze mooie aanvulling in de klas te gebruiken”, zegt Petra Roosloot van De Wegwijzer.

Bij combinatieorders voor zowel een Bonton Original als een Mini, wordt kosteloos een koppelstukje meegeleverd waarmee ze eenvoudig aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De ring aan de binnenkant van de Bonton Mini maakt het gemakkelijk om eventueel een los afvalzakje te gebruiken. Daarnaast is de Bonton Mini vaatwasser bestendig. De afvalmodules zijn te bestellen per vier stuks.

Manon Kroes

Meer weten over de Bonton Mini?

Neem contact op met Manon Kroes:
info@bonton.nl | 088 4720011