Het verduurzamen van je woning is een hot topic. Zelfs al voor de huidige energiecrisis zijn veel woningcorporaties gestart met het verduurzamen van bestaande huurwoningen. Goede isolatie is hierin een vaak terugkomend onderdeel. Tijdens dit isolatieproces gebruiken woningcorporaties en aannemingsorganisaties steeds vaker circulaire en gerecyclede producten. GP Groot recycling adviseert en ondersteunt hen hierbij met advies over wat er kan worden hergebruikt en hoe oude materialen zo goed mogelijk gerecycled kunnen worden.

Afvalstromen zo hoogwaardig mogelijk verwerken
Onlangs heeft GP Groot recycling samengewerkt met Kumij en de GSF Glasgroep. Beide partijen zijn samen met BAM Wonen betrokken bij het verduurzamen van 25 huurwoningen in Rockanje in opdracht van BPL Pensioen. De woningen zijn, naast andere verduurzamingsmaatregelen, voorzien van circulaire kunststofkozijnen. GP Groot recycling hielp tijdens dit traject op meerdere vlakken:

  • Het inventariseren van de beste recycle- of hergebruikmogelijkheden voor oude materialen;
  • Het gescheiden inzamelen en transporteren van oud isolatieglas naar de GSF Glasgroep, zodat zij er nieuw circulair glas (isoMAX) van kunnen maken;
  • Het opwerken van oude hardhoutenkozijnen in onze eigen houtzagerij door de collega’s van de social returnafdeling, zodat het circulaire hout weer bij andere projecten kan worden ingezet.

Samen met onze partners weten we op deze manier zeker dat vrijkomende afvalstromen zo hoogwaardig mogelijk worden verwerkt en opnieuw kunnen worden toegepast.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Wij komen graag met je in contact.

Bekijk hier hoe Kumij en BAM Wonen met behulp van onze inzamel- en recyclingmogelijkheden werken aan een afvalloze bouwplaats.