Deelt u onze circulaire ambities? We gaan graag in gesprek!

Op het gebied van recycling loopt GP Groot recycling voorop. Geen vraag is ons te gek en we kunnen de meest uiteenlopende afvalstromen verwerken, tot steeds hoogwaardigere materialen, voor een groot aantal toepassingen en branches. Maar willen we echt over naar een volledig circulaire toekomst, dan moeten we ook vraag en aanbod stimuleren en élk stapje in de keten verduurzamen. Daar hebben we elkaar hard bij nodig.

Contact
Ons uitgangspunt: er samen iets moois van maken.

Zoekt u een oplossing voor een specifieke materiaalstroom? Heeft u een idee voor een circulair product en zoekt u daarvoor geschikte grondstoffen? Wilt u een pilot doen om een nieuwe samenstelling in de praktijk te testen? Wilt u circulaire producten gaan verkopen of promoten? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het inzetten van circulaire producten in uw bedrijf of in de openbare ruimte? Wij denken graag mee.

We zijn goed op weg, maar er is nog een wereld te winnen.
Zo kunnen bedrijven via ons platform circulairinbedrijf.nl hun ingezamelde printerpapier al terugkopen als toiletpapier. Net als hun koffiebekertjes of kantoorproducten. Dit moeten we uitbreiden en doorvertalen naar andere sectoren. En transparant maken. Hoe mooi zou het zijn als aannemers hun materiaalstromen precies kunnen volgen en die als circulaire bouwmaterialen in elke bouwmarkt kunnen kopen? Of als gemeentes het snoeiafval uit hun parken weer als compost gaan inzetten in diezelfde parken?

Alles begint met de vraag: wat als? Of: wat zouden we hiervan kunnen maken?

Natuurlijk, nog veel afvalstoffen worden gerecycled tot grove bouwmaterialen of toegevoegd aan grondstoffen. Maar voor KLM maakten we al eens 8.000 artikelen uit afgedankte leren hoofdlapjes: paspoorthouders, brillenkokers en tassen. Gewoon omdat KLM met die vraag kwam. En als van ingezamelde oliën en vetten biobrandstof kan worden gemaakt, ontstaat vanzelf de vraag of er niet meer organische afvalstoffen zijn die omgezet kunnen worden naar brandstof. Beloven doen we niet, maar we houden wel van een uitdaging. Dat is onze Westfriese instelling. We gaan het gesprek dus graag aan!

Samenwerken hoort bij de circulaire economie.
Niet alles zelf willen doen, maar ideeën, kennis en faciliteiten delen. Het is ook belangrijk dat we elkaar inspireren. Door te laten zien wat er al kan en waar we elkaar al vinden en versterken. Hieronder vindt u daarom een aantal mooie samenwerkingsprojecten waar wij trots op zijn.

Samenwerkingen

Calduran, circulair kalkzandsteen
Schipper Kozijnen
StoneCycling
Circular Plastics Alliance
Gyproc, duurzame gipskartonplaten

Direct contact

Een materiaalstroom omzetten naar een circulair product?

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 10 80

Container huren Direct contact