Circulaire bouwmaterialen: hoe werkt het?

In één keer weten hoe onze circulaire bouwmaterialen jou helpen de eerste stappen te zetten in circulair bouwen?

Download de brochure circulair bouwen

Ons assortiment circulaire bouwmaterialen

100% circulaire kunststof kozijnen
Moois circulaire trottoirtegel
Circulair geoogst hout
Duurzame gipskartonplaten
Duurzame spaanplaten
Circulaire kalkzandsteenelementen
Waarom circulaire bouwmaterialen gebruiken?

In ons land wordt volop gesloopt en gebouwd. Maar liefst 40% van álle Nederlandse afvalstromen komt uit bouw- en sloopwerkzaamheden. Het verbranden daarvan zorgt voor zo’n 35% van onze totale CO2-uitstoot. Tegelijkertijd worden schaarse grondstoffen gebruikt om nieuwe bouwmaterialen te maken. Daarom moeten we bewuster gaan slopen en bij bouw- en infraprojecten zoveel mogelijk circulaire materialen in gaan zetten. Dat gaat hand in hand: alleen door circulair te slopen, kan er echt duurzaam gebouwd worden.

GP Groot is pionier op het gebied van circulair slopen
Een grondige voorbereiding en zorgvuldige demontage levert vaak wel tien verschillende materiaalstromen op per project. Wat direct herbruikbaar is wordt apart gehouden. Kozijnen bijvoorbeeld zijn vaak met een kleine opknapbeurt weer klaar voor een tweede leven. Beton, hout en kunststof verwerken wij op onze eigen recyclinglocaties of in samenwerking met partners tot nieuwe bouwmaterialen. Meer weten over circulair slopen? Bezoek de website van GP Groot Advies en infrarealisatie.

Circulaire materialen inzetten in nieuwe bouwprojecten?
Wij leveren verschillende circulaire bouwmaterialen. Door deze in te zetten, kunt u uw MVO-prestaties aantoonbaar verbeteren. Het inzetten van circulaire technieken en materialen heeft bovendien effect op de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG), de maatstaf die de overheid hanteert als opstap  naar de circulaire bouweconomie die in 2050 gerealiseerd moet zijn.

Aanbod herbruikbare bouwmaterialen

Direct herbruikbare bouwmaterialen bieden wij aan via onze eigen Marktplaats-pagina.

GP Groot Marktplaats

Meer weten over circulaire bouwmaterialen?

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 10 80

Container huren Direct contact