Circulaire bouwmaterialen

In ons land wordt volop gesloopt en gebouwd. Maar liefst 40% van álle Nederlandse afvalstromen komt uit bouw- en sloopwerkzaamheden. Het verbranden daarvan zorgt voor zo’n 35% van onze totale CO2-uitstoot. Tegelijkertijd worden schaarse grondstoffen gebruikt om nieuwe bouwmaterialen te maken. Daarom moeten we bewuster gaan slopen en bij bouw- en infraprojecten zoveel mogelijk circulaire materialen in gaan zetten. Dat gaat hand in hand: alleen door circulair te slopen, kan er echt duurzaam gebouwd worden.

GP Groot is pionier op het gebied van circulair slopen
Een grondige voorbereiding en zorgvuldige demontage levert vaak wel tien verschillende materiaalstromen op per project. Wat direct herbruikbaar is wordt apart gehouden. Kozijnen bijvoorbeeld zijn vaak met een kleine opknapbeurt weer klaar voor een tweede leven. Beton, hout en kunststof verwerken wij op onze eigen recyclinglocaties of in samenwerking met partners tot nieuwe bouwmaterialen.

Meer weten over circulair slopen? Bekijk in de video hieronder wat wij doen.

Circulaire materialen inzetten in nieuwe bouwprojecten?
Wij leveren verschillende circulaire bouwmaterialen. Door deze in te zetten, kunt u uw MVO-prestaties aantoonbaar verbeteren. Het inzetten van circulaire technieken en materialen heeft bovendien effect op de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG), de maatstaf die de overheid hanteert als opstap  naar de circulaire bouweconomie die in 2050 gerealiseerd moet zijn.

Ook circulair bouwen? Bekijk hier onze circulaire bouwmaterialen:

Kunststof kozijnen
Trottoirtegel
Diverse houten balken
Gipsplaten
Spaanplaat
Kalkzandsteenelementen

Herbruikbare bouwmaterialen

Direct herbruikbare bouwmaterialen bieden wij aan via onze eigen Marktplaats-pagina

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 00 00

Container huren Direct contact