Circulaire kweekbak van hergebruikt hout uit de regio

Intratuin, Werkom, Sortiva en GP Groot maken er samen iets moois van

Een circulaire kweekbak gemaakt van hergebruikt hout uit de regio. Door de samenwerking tussen Intratuin, Werkom, Sortiva en GP Groot krijgt gebruikt hout een tweede leven. Zo wordt de levensduur van het hout verlengt en het houtafval verminderd. Een duurzaam initiatief met een goede kwaliteit.

Hergebruik is altijd beter

Manon Kroes, projectmanager GP Groot recycling: “Bij GP Groot en Sortiva verwerken wij kwalitatief hout tot grondstof voor de houtverwerkende industrie. Met deze circulaire kweekbak hoeft het hout niet eerst tot grondstof te worden verwerkt, maar kan het direct worden hergebruikt. En dat is nog beter dan recyclen. Door deze samenwerking krijgt het hout direct een nieuwe bestemming en maken we samen de cirkel van afval naar nieuw product rond.”

Social return

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maken, met behulp van onze samenwerkingspartner Werkom, kant-en-klare bouwpakketten voor de circulaire kweekbak. Zij bewerken het hout en maken twee varianten: één met planken van 80 cm hoog en één van 40 cm hoog. De lagere variant heeft een ideale hoogte voor kinderen.

In de circulaire kweekbak kunnen groenten, vruchten en kruiden worden gekweekt. De kweekbak is verkrijgbaar bij Intratuin Heerhugowaard en is 80 cm lang en 40 cm breed.

Benieuwd of delen van jouw bedrijfsafval ook hergebruikt of gerecycled kunnen worden?

GP Groot: is actief in de marktsegmenten inzameling, recycling, energie en advies en infrarealisatie. Onze activiteiten lijken heel divers, maar we werken allemaal samen aan hetzelfde doel: een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst.

Sortiva: is een initiatief van HVC en GP Groot. Sortiva verwerkt afval van particulieren, bedrijven en gemeenten voor hergebruikt.

Werkom: is het leerwerkbedrijf van de gemeenten Zaanstad en Purmerend. Als vraag en aanbod elkaar niet vinden, zorgt Werkom voor verbinding.

Intratuin: ‘groen’ zit in Intratuin’s DNA. Al sinds 1980 streven we ernaar om mensen dichter bij een groene, natuurlijke manier van leven te brengen.