Maatregelen Coronavirus

Het coronavirus raakt vrijwel iedere organisatie en individu. GP Groot inzameling en recycling zet zich ook in op het voorkomen van verspreiding van het coronavirus.

Update 29-06-2020

Tijdens de persconferentie van 24 juni heeft het kabinet bekend gemaakt dat per 1 juli 2020 de corona maatregelen verder worden versoepeld. Daarom starten wij per 1 augustus 2020 de dienstverlening bij al onze klanten weer op zoals deze was voordat de corona maatregelen werden ingevoerd.

Indien u klant bent en eventueel een aanpassing in de dienstverlening wilt, kunt u dit doorgeven via uw mijngpgroot.nl account of door te mailen naar verkoop@gpgroot.nl

Vervoer van afval en vuilnis valt onder de cruciale beroepsgroepen

Afvalinzameling gaat door en wij proberen in deze uitzonderlijke periode onze service te blijven garanderen. Afgesproken opdrachten gaan door en staan nog op onze routeplanning voor de chauffeur.

Help onze chauffeurs

Wij willen u er nogmaals op wijzen om het besmettingsgevaar ook in de komende periode voor u en onze medewerkers zo klein mogelijk te houden. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om de containers zoveel mogelijk op de juiste plek, aan de openbare weg aan te bieden. Is dit niet mogelijk, zet dan de container bij een toegangsdeur. Zo voorkomen we onnodig contact en verspreiding van het virus.

Getroffen branches

Afgelopen weken is het bedrijfsleven hard geraakt door de coronacrisis. Met name horecabedrijven en de vele zelfstandigen die actief zijn binnen de beroepsgroepen waar persoonlijk contact met de klant centraal staat, worden geraakt. We zien gelukkig ook dat er een grote groep van deze bedrijven hun klanten nieuwe oplossingen bieden.

Indien u in één van de getroffen en door de overheid aangemerkte beroepsgroepen actief bent, kan dit betekenen dat u tijdelijk een vermindering van afval- en reststromen heeft. Daar de ontwikkelingen omtrent het coronavirus voor iedereen onzeker zijn, denken we graag met u mee in tijdelijke oplossingen. Wellicht kunnen wij iets betekenen door een frequentieaanpassing of tijdelijke bevriezing van de dienstverlening aan te bieden. Zo kunnen we samen tot een compromis van uw lopende abonnement komen in de coronaperiode.

Mocht u van deze service gebruik willen maken, dan ontvangen wij graag een e-mail op verkoop@gpgroot.nl.

Scholen voor basisonderwijs, speciaal onderwijs en de kinderopvang

Tijdens de persconferentie van 21 april heeft het kabinet bekend gemaakt dat scholen voor basisonderwijs, speciaal onderwijs en kinderopvang vanaf maandag 11 mei weer (stapsgewijs) opengaan. Dit is heel goed nieuws voor de kinderen, voor de ouders en ook zeker voor de scholen en kinderdagverblijven. Deze positieve maatregel zorgt ervoor dat per maandag 11 mei onze dienstverlening voor het ophalen van het afval bij de bovengenoemde groep weer wordt opgestart zoals deze was voordat de coronamaatregelen werden ingevoerd.

Meer informatie omtrent alle maatregelen van GP Groot
Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over uw dienstverlening met betrekking tot het coronavirus.

Ja, gelet op de nieuwe richtlijnen vanuit het RIVM gaan onze diensten, zolang het mogelijk is, gewoon door. Onze chauffeurs zullen op de gebruikelijke momenten de containers blijven ledigen op uw locatie.

Om het besmettingsgevaar voor u en onze medewerkers zo klein mogelijk te houden willen wij u vriendelijk verzoeken om de containers zoveel mogelijk aan de openbare weg aan te beiden.

 • vanaf 7:00-17:00 aanbieden;
 • aan de straat;
 • op een vlakke en verharde ondergrond;
 • container(s) staan maximaal op 20 meter tot aan de vrachtwagen aangeboden;
 • ze zijn verrijdbaar;
 • de container wordt gesloten aangeboden;
 • in de container zit alleen afval wat in de container thuishoort.

Containers t.b.v. vertrouwelijke documenten dienen op de begane grond aangeboden te worden.

Houd bij bouwcontainer het volgende aan:
– maximaal 20 cm boven de rand geladen.

De dienstverlening kunt u tijdelijk bij ons stopzetten. Ook wij proberen in deze uitzonderlijke situatie goed te handelen en hopen in de toekomst op een samenwerking met u. We krijgen veel wijzigingsverzoeken van klanten. Het behandelen van uw aanvraag kan wat langer duren dan u van ons gewend bent. Wil u de dienstverlening aanpassen? Geef dit door via mijngpgroot.nl of via verkoop@gpgroot.nl

Ja, dat kan. Een extra lediging of een wijziging van de ledigingsfrequentie kunt u aanvragen via uw mijngpgroot account. Log hier in op uw mijngpgroot account om een extra lediging aan te vragen. Heeft u nog geen mijngpgroot account? Vraag dan hier naar de mogelijkheden of stuur een e-mail naar verkoop@gpgroot.nl.

Actueel bij GP Groot

 • 23 september
 • bedrijfsafval
Veilige en efficiënte opslag en transport van specifiek ziekenhuisafval bij Dijklander Ziekenhuis
 • 18 september
 • bedrijfsafval
Win Zsilt strandspeelgoed met leukste foto World Cleanup day
Meer nieuws

Coronavirus

Heeft u vragen over onze dienstverlening?

Wij helpen u graag.

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 12 00

Container huren Direct contact