Sinds 1 september vast in dienst

Februari 2021 startte Ahmad als kandidaat SROI op onze social return afdeling. Hij begon aan de sorteertafel op de afdeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA). Binnen twee maanden was het duidelijk dat hij meer wilde. Nu komt hij vast bij ons in dienst en rijdt hij dagelijks op de heftruck. “Eerst durfde ik niet zo goed om erop te rijden, maar Jeffery mijn leidinggevende gaf mij het zetje om dit toch te doen.”

Ahmad slaagde voor zijn heftruck certificaat: “Nu mag ik op de nieuwste heftruck van het bedrijf rijden, dit maakt het extra leuk.” Samen met de rest van het team haalt hij de binnenkomende containers leeg en sorteren ze alle afgedankte elektronische apparaten. Die worden daarna gerecycled om er weer iets moois van te maken.

“Ik zag dat Ahmad het de eerste twee maanden niet zo naar z’n zin had aan de sorteertafel. Hij vertelde dit zelf ook, maar toch was hij elke dag op tijd en zette hij zich in. Ik wist dat hij een rijbewijs had, dus heftruckchauffeur was een logische stap. Nu hoef ik hem vrijwel niks meer te vertellen. Samen met de twee andere chauffeurs bepalen ze zelf de volgorde in laden en lossen en nemen ze elkaars taken waar,” aldus Jeffery Schot, voorman AEEA. “Jaarlijks starten er bij ons meerdere SROI kandidaten of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via uitzendbureau Agros. Samen kijken we wat voor type persoon zij zijn en wat het beste vervolgtraject is voor hen. Normaliter stromen ze vanaf de social return afdeling namelijk door naar een andere baan, maar bij Ahmad was het snel duidelijk dat hij hier op z’n plek is. En gelukkig vindt hij dat ook.”

“Ik ben blij dat ik actief heb aangegeven wat ik leuk vind. Die tip geef ik andere statushouders ook graag mee. Wacht niet af met welke banen een uitzendbureau voor je selecteert, maar houd je ogen en oren open en ga daarvoor. Zo ben ik ook aan mijn vaste dienstverband gekomen,” aldus Ahmad.

Over Ahmad

Ahmad Alyoussef is sinds zes jaar in Nederland. Samen met zijn vrouw en kind woont hij in Wormerveer. Het nieuws van zijn vaste dienstverband was een verrassing voor zijn vrouw. “Ik vertelde het pas na het tekenen van het contract. Ze zei meteen dat gaan we vieren! En we moeten taart regelen voor je collega’s. Maar dat had ik dus al gedaan,” lacht Ahmad.

Wat is de social return afdeling?

Onze social return afdeling helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt re-integreren in het werkende leven. Dit doen we in samenwerking met uitzendbureau Agros, zij helpen bij de persoonlijke begeleiding van een deelnemer waar wij voor de praktijkervaring zorgen. Op deze manier bouwen deelnemers weer een werkritme op. Werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het sorteren van afgedankte elektrische en elektronische apparaten, hout en het in elkaar zetten van circulaire afvalbakken. Het merendeel van de deelnemers stroomt na enkele maanden op de social return afdeling te hebben gewerkt succesvol door naar een baan.

 

Ook jouw mogelijkheden binnen GP Groot ontdekken? Bekijk alle vacatures op: werkenbijgpgroot.nl