Feest bij GP Groot. Op maandag 1 februari werd de 1.000ste medewerker van de GP Groot groep verwelkomd. Na het 100-jarig jubileum in 2017 vormt dit weer een mooie nieuwe mijlpaal in de historie van het van oorsprong Noord-Hollandse bedrijf. GP Groot maakte de afgelopen jaren een sterke groei door. In 2018 telde het personeelsbestand nog “slechts” 800 medewerkers. 

De 1.000ste medewerker gaat aan de slag als chauffeur voor het bedrijfsonderdeel GP Groot inzameling, dat met meer dan 200 voertuigen dagelijks afval inzamelt bij particulieren, bedrijven en overheid. Om de feestelijke gebeurtenis luister bij te zetten werd de nieuwe collega volkomen verrast. Hij werd thuis opgehaald met een limousine, om vervolgens op de rode loper te worden onthaald door de divisiedirecteur. Zijn collega’s begroetten hem ‘coronaproof’ met videoboodschappen op een grote videowall. Daarna kreeg hij de sleutels van ‘zijn’ vrachtwagen en kon hij beginnen aan zijn eerste werkdag op de portaalwagen van GP Groot.

De nieuwe medewerker is net als zijn 999 collega’s geen nummer binnen GP Groot. “Wij houden altijd oog voor het individu”, stelt HR-manager Paul Beelen. “GP Groot is van origine een familiebedrijf en dat gevoel willen we vasthouden. We vinden het heel belangrijk dat iedereen in onze organisatie op zijn plek is en zich thuis voelt. Voor wie wil en kan, zijn er volop doorgroeimogelijkheden en naast het werk worden diverse initiatieven georganiseerd, zoals workshops en sportactiviteiten.”