Waarom circulair kalkzandsteen?

Op weg naar een volledig circulaire bouweconomie in 2050 moet de Nederlandse bouw in 2030 al voor de helft circulair zijn. Dit betekent dat er bij het bouwen van nieuwe woningen zoveel mogelijk gebruik gemaakt moet gaan worden van de grondstoffen die vrij komen bij de sloop van oude gebouwen. Nieuwe bouwmaterialen moeten zonder kwaliteitsverlies uit zoveel mogelijk secundaire grondstoffen gaan bestaan.

Calduran en GP Groot maken samen de cirkel rond

Om de aanvoer van hoogwaardige, secundaire grondstoffen voor circulaire kalkzandsteen te garanderen en te optimaliseren slaan Calduran kalkzandsteen en GP Groot recycling de handen ineen.

lees meer over de samenwerking
Circulair kalkzandsteen: Caldubo®

Meer dan 50% van de dragende wanden in de woningbouw zijn tegenwoordig gemaakt van kalkzandsteen, een constructief bouwmateriaal dat voor 5% uit kalk en water bestaat en voor maar liefst 95% uit zand. Dit maakt kalkzandsteen een natuurlijk en milieuvriendelijk product met een zeer lage milieubelasting. Daarnaast is kalkzandsteen ook nog eens zeer goed te recyclen! In samenwerking met Calduran maakt GP Groot van oude kalkzandsteen weer nieuwe kalkzandsteen Caldubo® elementen. Dit proces ziet er als volgt uit: Tijdens het slopen van bestaande bouw wordt het kalkzandsteen geoogst en gescheiden ingezameld. Op onze recycle locatie wordt het kalkzandsteen gebroken en opgewerkt tot schoon granulaat. Het ondergaat strenge kwaliteitscontroles voordat het door Calduran wordt verwerkt tot nieuwe Caldubo elementen; een circulair bouwproduct dat direct bijdraagt aan de duurzaamheidsambities van de bouwsector.

Kalkzandsteen? Laten we er iets moois van maken!

Een tweede en duurzaam leven voor kalkzandsteen

Waarom kiezen voor Caldubo als kalkzandsteen van zichzelf al een heel duurzaam product is? En hoe worden circulaire kalkzandsteen elementen gemaakt? In het artikel geschreven door Cobouw leggen we dit uit en vertellen we waarom de samenwerking tussen Calduran en GPG Groot zo belangrijk is.

Meer lezen over het tweede leven van kalkzandsteenproducten
Caldubo Elementen: 100% circulair

  • Kalkzandsteen producten van Calduran worden gemaakt van kalk, zand en water.
  • Bij de sloop van een gebouw worden de kalkzandsteenwanden vermalen tot herbruikbare, secundaire grondstof.
  • Deze secundaire grondstof vervangen de primaire grondstoffen van kalkzandsteen.
  • De nieuwe kalkzandsteen Caldubo elementen worden vervolgens toegepast in een nieuw gebouw. Na sloop volgt dezelfde route.

Meer informatie over circulaire kalkzandsteen?

 

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 10 80

Container huren Direct contact